Terug naar overzicht
± 3 min

Bus huren voor vakantie: 5 voordelen

Een personenbus huren is ideaal voor een (fiets) vakantie, wintersport, stedentrip of festival. Perfect voor vrienden of samengestelde gezinnen. Met jouw eigen groepje de weg op en om de beurt achter het stuur duiken. De 5 grootste voordelen van een personenbus huren op een rij:

1. Goedkope manier van reizen

Als je samen een personenbus huurt, kun je ook de kosten en de benzine met elkaar delen. In onze bussen passen maar liefst 9 personen, wat zeker kan schelen voor de portemonnee. Als je voor het vliegtuig kiest moet je vaak moet je ook bijbetalen voor ruimbagage of afwijkende bagage - ski’s of surfplanken bijvoorbeeld. In de auto gooi je alle bagage zo in de achterbak of schuif je onder de banken. Ook kan je een extra ski- of bagage box of fietsenrek via ons huren.

2. Zorgeloos de weg op

Jouw veiligheid staat bij ons voorop. Onze busjes worden van te voren helemaal gecontroleerd. Zeker de bandenspanning, het oliepeil en de koelvloeistof zijn voor je gecheckt. In elk land gelden andere regels met betrekking tot gevarendriehoeken, veiligheidshesjes en EHBO-koffers. Met deze bus ben je helemaal voorzien. Ga je op wintersport? Dan zitten ook de winterbanden en sneeuwkettingen erbij.

3. Je hebt vervoer op locatie

Als je de bestemming hebt bereikt, is het ideaal om over je eigen vervoer te beschikken om de rest van de omgeving mee te verkennen. Of gewoon om boodschappen mee te doen. Ook is je eigen vervoer lekker makkelijk voor dagtripjes, bijvoorbeeld naar een zwemparadijs of pretpark. Met je eigen bus ben je heerlijk mobiel én flexibel.

4. Lekker in je eigen tempo reizen

Even de benen strekken, frisse lucht happen of stoppen bij een leuk restaurantje die je onderweg opeens tegenkomt? Dat kan! Je bepaalt zelf het tempo van jullie reis. En wat dacht je van een hotel of camping die tegenvalt, of onverwachts opkomend slecht weer? Met de bus rij jij zo weer door terwijl een medepassagier een nieuwe accommodatie of locatie opzoekt. Free as a bird! Je hebt niet meer te maken met vluchten die vertraagd of geannuleerd zijn. Natuurlijk is het soms druk op de weg, maar je kunt die drukte proberen te mijden door ’s nachts of vroeg in de ochtend te rijden.

5. Beter voor het milieu

Zeker niet onbelangrijk: samen in een auto reizen zorgt voor veel minder CO2-uitstoot dan in een vliegtuig stappen. Hoewel het brandstofverbruik iets toeneemt met meer gewicht in een auto, daalt de CO2-uitstoot per persoon. Samen rijden scheelt in potentie veel auto's op de snelweg. Daarbij hebben steeds meer mensen last van vliegschaamte – vliegen is immers de grootste milieubelastende manier van reizen. Samen een bus huren is veel minder belastend voor het klimaat én gezelliger!

Meer weten over het huren van een bus of direct reserveren? Ga naar onze reserveerpagina.