Terug naar overzicht
± 2 min

Hoe kun je het beste ski’s of snowboards vervoeren?

Ga je met de auto op wintersport? Dan kun je makkelijk (en vaak ook goedkoper!) je eigen gear meenemen. Niets fijner dan thuis op je gemak boots en ski's uitzoeken en passen, in plaats van in de rij voor de skishop onderaan de piste te wachten. Als je je gear hebt gekocht of gehuurd kun je deze zelf naar je skigebied meenemen:

3 manieren om je ski's of snowboards te vervoeren:

  1. Als je genoeg ruimte heb, kun je de gear meenemen in de achterbak. Zorg er wel voor dat je in je achterruitspiegel kunt kijken, zodat je veilig de weg op kunt.
  2. Zet een dakdrager of skibox op je auto en vervoer de wintersportspullen op het dak. Je kunt een skidrager per dag huren en het installeren is bijna voor elke auto geschikt.
  3. Huur een busje, dan weet je zeker dat je genoeg plek hebt en je al je spullen onbeschadigd kunt vervoeren.

Hier moet je op letten bij het vervoeren van je ski's of snowboards:

  • Plaats nooit je spullen tussen de twee voorste twee stoelen in. Dit belemmert bewegingsvrijheid van de bestuurder.
  • Zorg ervoor dat je ski's aan elkaar vast zitten en bescherm al je spullen in een reistas. Of eventueel met jassen, dekens of broeken. Zo voorkom je beschadiging aan zowel de auto of het busje, als de spullen zelf.
  • Zorg ervoor dat je spullen goed vast zitten, zodat als je plotseling moet remmen de boel niet naar voren schuift.

Met een busje op wintersportvakantie 

Voor maximaal 9 personen kun je een busje via ons huren. Dat is niet alleen heel gezellig, het is ook makkelijk en veilig om bij lange stukken onderling van bestuurder te wisselen. Ook is er ruimte om ski's onder de banken door te steken. In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn winterbanden verplicht, dus deze zitten standaard onder onze wintersport busjes.  

Nu een busje huren voor je wintersportvakantie

Huur nu alvast een busje voor je wintersportvakantie en ga veilig met winterbanden en een sneeuwketting de weg op. Good to go! Check nu onze reserveerpagina om een busje te huren.