Terug naar overzicht
± 1 min

Personenbus huren, tips & weetjes

Een personenbus huren is ideaal voor een vakantie, wintersport of dagtripje met meerdere personen. In deze blog vertellen we je graag een aantal handige tips en weetjes, waardoor jij zonder zorgen een personenbus huurt.

Benodigd rijbewijs 9-persoonsbus huren

Om een 9-persoonsbus te huren heb je gewoon een B-rijbewijs nodig. Je hoeft dus niet in het bezit te zijn van een ander rijbewijs dan je autorijbewijs. Bij 123Personenbushuren kan je daarnaast kosteloos meerdere personen als chauffeur opgeven.

Hoe oud moet je zijn om een personenbus te huren?

Soms is er bij het huren van een personenbus sprake van een minimum leeftijd of moet je voor een minimaal aantal jaren in het bezit zijn van een rijbewijs. Bij 123Personenbushuren is dit niet het geval, je kunt altijd een personenbus huren, mits je in het bezit bent van een geldig rijbewijs.

Vaste- en vrije kilometers

Bij het huren van een personenbus wordt er vaak gesproken over vaste- en vrije kilometers. Hoe werkt dit? Voor vrije kilometers betaal je niet, voor vaste kilometers betaal je een bedrag per kilometer. Bij 123Personenbushuren krijg je bijvoorbeeld 300 kilometer vrij per dag. Deze zijn inbegrepen in de huurprijs. Rij je meer dan 300 kilometer? Dan betaal je €0,17 per kilometer.

Verzekeren

Als je een personenbus huurt is het verstandig om verzekerd te zijn, in het geval van schade of een ongeval. Op deze manier voorkom je hoge, onverwachte kosten. Bij 123Personenbushuren zijn een all-risk verzekering binnen Europa en pechhulp in binnen- en buitenland inbegrepen. Je eigen risico is afhankelijk van het aantal keren dat je een personenbusje gehuurd hebt.

Extra opties huren

Je kunt jouw personenbusje geheel afstemmen op jouw wensen. Ga je op wintersport? Dan is een skibox of een bagagebox erg handig. Maar ook voor andere vakanties zijn er extra opties beschikbaar. Huur bijvoorbeeld een fietsenrek of een navigatiesysteem van TomTom.

Meer weten over het huren van een personenbus of direct reserveren? Bekijk onze reserveerpagina.