Terug naar overzicht
± 3 min

Spontaan op wintersport (en binnen een dagje aan te rijden!)

Zin om lekker even van de piste af te glijden, zonder een hele dag of langer in de auto te zitten? Ook relatief dichtbij ons zijn er een paar skigebieden, waar je bijvoorbeeld makkelijker alleen voor een lang weekend naartoe kunt gaan.

3 leuke wintersportbestemmingen (en binnen een dagje rijden te bereiken!)

  1. Sauerland (Duitsland) - Winterberg heeft 27km aan pistes en de hoogste afdaling ligt rond de 800m. De dorpjes eromheen zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken, romantisch en gezellig! Dicht bij Winterberg ligt het skigebied Willingen met 16km aan pistes. De natuur is veel ongerepter en dit biedt meer kans om off-piste te gaan. Volgens de kenners is het gebied iets minder massaal en heeft het een beter uitzicht.
  2. Vogezen (Frankrijk) - La Bresse heeft 21km aan steile en vlakkere pistes en dit maakt het skigebied aantrekkelijk voor zowel beginnelingen als gevorderde wintersporters. Het gebied is niet geschikt voor off-piste. Gérardmer is dubbel zo groot qua oppervlakte en juist uiterst geschikt voor beginners en families omdat er geen steile slopes zijn. 
  3. Montafon (Oostenrijk) - Dit ligt wat verder weg, maar Montafon bestaat uit 4 verschillende skigebieden (Silvretta Montafon, Gargellen, Golm en Grasjoch). Deze bergen en heuvels zijn perfect voor doorgewinterde wintersporters, freeriders en gezinnen. De 4 plekken zijn niet rechtstreeks aan elkaar verbonden, maar je kunt wel met één skipas alle gebieden bereiken.

Parkeren en bereikbaarheid

Er zijn rondom Winterberg genoeg parkeerplekken en ook is dit skioord goed te bereiken van ons land, het ligt namelijk op slechts 340km van Amsterdam vandaan. Dit is een afstand die je ook nét in 1 dag kunt rijden. Bij Vogezen (645km vanaf Amsterdam) kun je bij de piste gratis parkeren. Er zijn hier genoeg leuke hotels om te overnachten. Montafon (900km vanaf Amsterdam) ligt vlak bij de snelweg en is dus makkelijk te bereiken. Ook zijn er genoeg gratis parkeerplaatsen. Slaap in een knus Gasthof of authentiek pension.

Busje huren en zó onderweg

Zie je op de online sneeuwcamera een pak goede sneeuw vallen? Huur een busje via onze reserveerpagina en ga spontaan een weekendje wintersporten. Wij zorgen voor de winterbanden en een sneeuwketting. Met maximaal 9 personen ga je er gezellig even tussenuit!