Terug naar overzicht
± 3 min

Vijf rustige wintersportbestemmingen (ken jij deze al?)

Geen zin in massatoerisme op de piste? Of om in de rij te staan voor de skilift? Check dan even deze bestemmingen voordat je iets gaat boeken. Wintersport moet je echt zien als een vakantie, lekker in de buitenlucht en even helemaal tot rust komen. Les Trois Vallées, Gerlos of Zillertal Arena zijn prachtige skigebieden, maar kunnen zeker in de vakantieperiode erg druk zijn. Met families, feestende groepen studenten en bedrijfsuitjes door elkaar heen. Wil je liever wat meer ruimte op de piste en minder chaos bij de liften? Verdiep je dan 'es in deze bestemmingen:

 1. Trysil (Noorwegen) - Een prachtig gebied en je kunt hier ook verschillende accommodaties op de piste vinden. Offpiste gaan behoort tot de mogelijkheden, maar je kunt ook rustig slalommend de brede pistes af glijden.

 2. Die Tauplitz (Oostenrijk) - Sta er niet van te kijken als je opeens de enige bent die da afdaling maakt. Het s hier sereen, kindvriendelijk en er zijn moderne liften. Zeker een aanrader om naartoe te gaan!

 3. St. Moritz (Zwitserland) - Als je wat meer te besteden hebt, is dit een goede optie. Druk is het nooit hier en er zijn genoeg sjieke en bars om een glaasje champagne te drinken, maar zeker geen feestende mensenmassa hier.

 4. Via Lattea (Frankrijk en Italië) - Dit is het rustige deel van het alpengebied en ook het grootste skigebied van Italië. Verwacht mooie uitzichten en brede, rode en uitdagende pistes.
 5.  Valle d'Aosa (Italië) - Geen hordes Nederlanders, meer dan 800km aan piste en een fijne sfeer. Wat wil je nog meer? Je kunt kiezen uit 18 verschillende skidorpen om te verblijven en zelfs in de zomer kun je hier nog skiën.

Voordelen onontdekte en rustige wintersportbestemmingen 

 • Kort wachten bij de liften (of zelfs in één keer door!)
 • Rustig lunchen op de piste
 • Minder geluidsoverlast bij je chalet/hotel/pension
 • Geen après-ski muziek of menigte
 • Meer bewegingsvrijheid op de piste
 • Ideaal voor beginnende skiërs of snowboarders (en veiliger!)

Goed voorbereid op wintersport

Als je er voor kiest om met de auto naar een van deze wintersportgebieden te gaan, overweeg dan om een busje bij ons te huren. Makkelijk met het hele gezin of groepje vrienden op reis, met je eigen spullen en op je eigen tempo. Wij geven je een busje met sneeuwbanden (en sneeuwkettingen) en jij zorgt ervoor dat je een lekker rustig skigebied uitkiest. Deal? Bekijk nu onze busjes en vraag een offerte aan.