Terug naar overzicht
± 2 min

Zo werken winterbanden en sneeuwkettingen

Ga je binnenkort op wintersport? Hieronder lees je wat interessante feiten over winterbanden en sneeuwkettingen!

Zo werken winterbanden

In Duitsland en Oostenrijk zijn winterbanden verplicht. Winterbanden zijn voorzien van lamellen die zich vastbijten in de sneeuw bij het rijden. Het rubberen profiel van de banden is ook opener dan het profiel van zomerbanden en voert zo beter regen, sneeuw en vuil af. Het resultaat? Een betere wegligging en een kortere remweg. Hierdoor gebeuren er minder ongelukken. 

Onthoudt: naast winterbanden checken wij het oliepeil, de bandenspanning en koelvloeistof. Zodat je zeker weet dat je 100% veilig de weg op gaat.

Zo werken sneeuwkettingen

Moet je door de sneeuw rijden? Sneeuwkettingen zorgen voor extra grip op ijzige wegen. Op sommige plaatsen in Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Italië zijn sneeuwkettingen zelfs verplicht. Vaak hangt dit ook samen met de maximum aangegeven snelheid (40km of 50km per uur). Bij een normale auto moeten sneeuwkettingen op de voorwielen en bij een 4x4 op alle wielen. Sneeuwkettingen omleggen is in een paar minuten gebeurd.

Onthoudt: je krijgt van ons duidelijke instructies voor de sneeuwkettingen als je je busje komt ophalen. Zodat je deze snel kunt omleggen als het nodig is.

Goed voorbereid: met winterbanden en sneeuwkettingen op wintersportvakantie

Bekijk nu ons vervoer en vraag een offerte aan. Met onze busjes ga je altijd goed voorbereid op wintersportreis. De busjes zijn voorzien van winterbanden en je krijgt er van ons sneeuwkettingen bij. Zo ga jij veilig de weg op met je vrienden of gezin. Er kunnen 9 mensen in onze busjes en er is genoeg plek voor skispullen en kleding. Super handig!